Wat is Yoex?

Yoex levert examentrainingen die verder gaan dan reguliere examentrainingen. In onze visie zijn naast vakinhoudelijke kennis en vaardigheden ook vakoverschrijdende vaardigheden zoals focus-, concentratie- en ontspanningstechnieken minstens zo belangrijk. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat je je zowel optimaal kunt voorbereiden als presteren op het examen zelf.

Yoex zorgt ervoor dat je niet alleen de juiste kennis hebt, maar ook dat je je zenuwen de baas bent en dat je daardoor nóg beter presteert. Je haalt dus het beste uit jezelf!

Een bijkomend voordeel is dat je hier de rest van je leven van profiteert, net als van je diploma.

“Yoex helpt eindexamenstudenten met het beheersen van de vakinhoud en de stress die komt kijken bij het doen van examens”

Doel

Wij hebben met Yoex twee doelen voor ogen:

Wij willen alle leerlingen die bij ons komen laten slagen voor hun eindexamen. En we willen jullie kennis laten maken met de belangrijkste yogatechnieken en de voordelen die deze bieden, voor onder andere je studie, waar je de rest van je leven (!) profijt van hebt.

Waarom Yoex?

  • Voor een betere voorbereiding op je eindexamen
  • Uitgebreide behandeling van de leerstof
  • Yoga en ontspanningsoefeningen
  • Verhogen van je slagingskansen
  • Verhoging van de kans op toelating voor een studie met numerus fixus

Aanleiding tot Yoex

Het laatste schooljaar is voor nagenoeg iedere scholier een spannend jaar, waarbij veel van hen wordt gevraagd. Veel kennis van de verschillende vakken, bijbehorende vaardigheden, maar ook discipline, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Dit levert vaak spanning op. Die spanning is nodig om beter te presteren, maar kan soms ook tegenwerken.

De aanleiding is het feit dat het de laatste 10-15 jaar steeds normaler wordt gevonden door scholieren om naar externe middelen te grijpen, zoals Ritalin, Valdispert, RedBull, slaapmiddelen, etc. Wij willen een tegengeluid laten horen en scholieren laten ervaren dat je ook zonder die middelen heel goed kunt presteren. En het leuke is: de technieken die wij je leren kun je de rest van je leven ook voor andere spannende momenten inzetten!
Daarnaast wilden we een kick-ass examentraining opzetten die scholieren daadwerkelijk in staat stelt om hogere cijfers te halen en te slagen!

Testimonial

In deze video deelt Rosalie haar ervaringen met yoga tijdens haar eindexamenperiode. Rosalie is één van de studenten waarbij de combinatie van examentraining en het beoefenen van yoga en ontspanningstechnieken heel goed heeft gewerkt!

Wie zitten achter Yoex?

Yoex is ontstaan uit een krachtenbundeling tussen Klaas-Jan van Noortwijk en Marloes van der Hout.

Klaas-Jan helpt scholieren met het maken en beheersen van alle facetten van hun huiswerk, via zijn instituut Huiswerk & Co. Hij heeft Psychologie gestudeerd, daarna in het bedrijfsleven veel trainingen, opleidingen en coachingsessies verzorgd en heeft 9 jaar in het Nederlands Cricketelftal gespeeld.

Marloes is een creatieve duizendpoot: ze heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd. Naast dat ze enkele mooie apparaten heeft ontworpen heeft ze ook eindexamentrainingen wiskunde en natuurkunde ontwikkeld voor scholieren in Delft. Ze heeft eindexamenklassen lesgegeven op het Luzac in Haarlem en ondertussen ook haar eigen yogastudio, Lila Yoga, opgezet.

Ze bleken beiden ongeveer hetzelfde beeld te hebben bij een optimale voorbereiding: Deze moest natuurlijk vakinhoudelijk en qua vaardigheden perfect orde zijn, maar er moest ook aandacht zijn voor het mentale vlak. Want examens gaan onherroepelijk gepaard met zenuwen en soms pittige leersessies.

Hun krachtenbundeling resulteerde uiteindelijk in Yoex: YOga en EXamentrainingen, waarbij de nadruk natuurlijk wel ligt bij de examentrainingen.